tisdag 24 september 2013

Dag 72

Pocherade ägg även idag fast idag fuskade jag och la ägget i plastfolie innan jag la ner det i vattnet. Denna gången blev det i alla fall lite mindre fult. Tog en promenad efter frukosten innan vi packade in oss i tåget. Det var dags för att åka in till Melbourne och "Melbourne Royal Show". Det var som Kiviks marknad blandat med en bondgård blandat med lite allt möjligt. Klappade alla möjliga djur. Okej då, getter, får, kor och åsnor var de mest klappade. Coolast var ändå att klappa en krokodil, japp en äkta krokodil! Priset som sötast får ändå åsnefölet som var så fluffig och söt. Det var ett äkta "It's so fluffy I'm gonna die!"-moment (för alla er som har sett Despicable Me).

Vi lyckades få i oss mat, gå runt lite till och gå runt och testa all mat Woolworths bjöd på. Såg en man med lite indiskt utseende. Fick känslan av att jag kände honom och hade sett honom innan. Kunde inte koppla var förrän polletten äntligen trillade ner, det var ju han från Big Brother! Viskade det till Christine som blev väldigt exalterad och ännu mer exalterad när hon fick syn på honom. Dröjde ända tills jag kom hem som jag kom på namnet på honom, Rohan var det.

Det verkade vara en stor grej med Showbags (typ massa saker som gick under ett tema som man kunde köpa i en påse). Bäst tyckte jag ändå om alla djur. Har sett kossor, getter och får till guds förbannelse. Men ändå, de är coola djur! Hundarna var fina de med, lyckades prata med Australiens bästa schäfer (han hade massa fina utmärkelser).

Såg de mest magnifika kakorna. Det var enormt fina bröllopstårta, coola tårtor och häftiga figurer i tårtor. Monsterns Inc var en tårta, Alice i underlandet (Tim Burtons version) var en riktigt cool men bäst var ändå skeppet som är på bilden nedan. Seriöst, det är en tårta. 

Efter att ha hälsat på deltagarna från Masterchef Australia gick vi in där de spelar in det. Det var häftigt och se platsen, det skafferiet skulle man haft hemma...

Vi tittade även på woodchop som i princip var vem som kunde med en yxa hugga sig igenom en stubbe. Det låter inte jätteskoj men faktiskt så var det kul. Det var fascinerande att se hur snabbt de kunde hugga. Efter en seg matdemonstration packade vi än en gång in oss i tåget och åkte hemåt.

Med en dag med 20-25 grader, sol och nästan ingen vind kunde det inte bli en dålig dag. Med massa djur går det inte att misslyckas. Är massa saker jag har glömt att berätta om, kan hända att det kommer ett inlägg till om det.


Ja, det är en tårta.

Tro det eller ej, detta är också en tårta.


Ingen tårta, men magnifikt arbete i trä.


Graffiti-ko









Dammsugning av kossor








Woodchop


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar