tisdag 3 september 2013

Dag 52

Hann med mycket under morgonen kändes det som. Frukosten avnjöts ute i solen innan det var dagss att gå in och socialisera sig med mormorn och lillemannen. Passade honom över en kopp kaffe medan hos duschade. Hon duschar i tio minuter och lillemannnen hinner tillverka en bajsblöja efter två av dem. Bra jobbat! Åt upp browniesarna som hämnd.

Tog långpromenaden ner till stranden i Williamstown. Där var det en hel del folk som drev omkring. Några snorklade (idioter), några doppade sig upp till midjan (halvidioter), några låg och stekte (smarta!), några gick omkring, några spelade fotboll och några cricket. Snyggast på stranden var ändå en golden retriver som nyss hade badat. Han såg ut som han var i starkt behov av en plattång... När jag gick hemåt mötte jag en tax som var i behov av en bantningskur. Hade det legat småsten på vägen hade jag fastnat på mitten som en gungbräda, så tjock var stackaren. När jag kom hem duschade jag, klämde i mig lunch och tog en promenad till McDonald's och åt glass. Är inte något fan av donkens mat men McDonald's kan göra två saker; glass och kaffe.

Adams kusin Jack kom på besök och lite senare kom även Adams pappa. Det är fars dag här nere idag så det firas på alla olika håll. Jag var väl inte så involverad i deras prat om planer på att renovera och bygga om huset som pågick ute i trädgården, jag var mer inne i mitt reseletande. Fick lite hjälp av Christine på vad jag skulle leta efter och lite glada tillrop av Adams pappa som kom inom par gånger (när han behövde hämta mer öl) och undrade hur det gick.

På kvällen mötte Jacks flickvän upp oss och vi gick till puben. På vägen dit, tre hus från vårt pågick fars dag-firande. Det är hus - gångväg - gräsplätt - väg här. På gräsplätten mellan gångvägen och vägen hade några familjer dukat upp långbord och satt där med sin mat, vinflaskor, öl medan barnen sprang omkring och lekte. Gud vad härligt det såg ut!

Vi kom fram till puben som även den var fylld med folk och fars dag-firande. Alla pappor fick även vara med i en utlottning om en flaska whiskey. Portionerna var enorma även denna gång och vegetariska lasagnen lockade men det fick bli kycklingburgare. Nom nom! Efter lite språkproblem med servitrisen (chicken burger och chicken parma var svårt att höra skillnad på, jag förstår henne när ljudvolymen är på max) kom vi fram till att jag var svensk. Direkt undrade hon om jag kände till Alexander Skarsgård. Vem gör inte det menade jag?

Maten avnjöts i trevligt sällskap och när vi var påväg att gå kom samma servitris fram till mig och undrade om jag följer familjen Skarsgård och om jag har sett true blood. Fick lite fint säga att jag inte har sett den även om jag borde ha. Fick tipset att se det för att han är med, inte för att det är särskilt bra...

På vägen hem satt gänget på gräsmattan kvar och stämningen var hög även där och det ropades lite retsamt "don't be late for work tomorrow...". Vi packade in oss i huset och jag fick instruktioner hur jag ska ta mig till mini maestros imorgon. Det kommer bli spännande att se om jag hittar rätt... En lite gränd och så var det massa hårfrisörer och "göra-dina-naglar-fina" och ballet och det och det och så lite annat. Där någonstans skulle det ligga. Yeej! Får se hur det går... Ska även handla. Handla med barnvagn är väl inte min favoritsyssla. Jag har problem att styra barnvagnen i lågt tempo med två händer, nu ska jag hålla korgen i en handen och styra med andra. Hur ska detta gå? Ser redan rubrikerna i tidningen; "Ungdom löpte amok i butik med barnvagn"...


Några soliga veckor  till och jag kommer inte att behöva tights...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar