tisdag 5 augusti 2014

I met with a pretty boy, my heart it was a quiver.

Del två på perfekta veckan då alltså. Mamsen skjutsade upp mig till Korrö direkt efter jobbet på fredagen. Både fredagen och lördagen var helt underbara. Lite som att gå runt i en dröm. Så fort jag satte mig på trappan till husvagnen så kom det musik från par olika håll. Så underbart.

För att göra en snabb sammanfattning av helgen så kommer topp 3 rent konsertmässigt.

Plats 3: Drakskip.
Fyra japaner som spelar svensk folkmusik, ganska häftigt faktiskt. Sedan att de är riktigt duktiga gör inte saken sämre. Ännu häftigare var när de berättade att det var en av dem som hade fått dille på svensk folkmusik och då främst Väsen. Samtidigt som han säger det så går en av medlemmarna från Väsen och ställer sig i publiken. Ganska maffigt att få spela inför sina idoler.

Plats 2: Hazelius Hedin.
Inte så oväntat. Fick efter fyra års väntan äntligen se Esbjörn Hazelius spela. Sedan att han spelade med Johan Hedin gjorde ju inte saken sämre. De två tillsammans, vilken underbar kombination! Precis den musiken jag gillar.

Plats 1: Quilty.
Dag Westling, Esbjörn Hazelius och Gideon Andersson. Där har ni ett vinnande koncept. Släng därtill in en publik som är helt med på noterna. Fantastiskt. Sådana fina visor, underbara röster och underbara musiker. Helt fantastiskt. Kan inte komma på så mycket att skriva, det är bara att se dem!

Annars så var det massa småsaker som kommer ta en hel evighet att berätta. Värt att nämna är ändå Rotvälta, Habadekuk och Dag Westling & Maria Misgeld som verkligen överraskade mig till det positiva. Såklart att få se Väsen även fast det bara var några låtar var härligt det med. Gick faktiskt även en kortkurs i form av cajon-kurs med Valter Kinbom. Han visade sig inte bara ha bra trummor att spela på utan även vara väldigt bra pedagog själv så jag är stennöjd! Men som vanligt så är det hela stämningen som gör allting. Åk och upplev det!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar