söndag 24 juni 2012

She kept on beating her bread.

Lagar mat var det ja. På allmän begäran (eller var det bara artighetsfraser?) kommer därför mitt älskade bröd som äts varje morgon. Har inte modifierat klart receptet än men här kommer det nuvarande.


Kruskabröd

1,5 dl mandelmjöl
2 dl kruskakli
1,5 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
0,5 dl linfrö
3 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1,5 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
6 ägg

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck därefter äggen och rör i yoghurten i det. Häll i äggblandningen i den torra blandningen och rör ihop allting. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Efter det, häll upp det i en brödform, ställ i den i ugnen och låt den stå där i 80 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar